Flotex флоковане покриття: поняття та переваги, сфера застосування

Для створення красивих і міцних покриттів для підлоги застосовується безліч різноманітних матеріалів. Потрібно вибирати найбільш стійке до зношування, гарне зовні, що забезпечує повну безпеку людини при використанні. Пропонується замовити напольне покриття на FLOORBEST, де є великий вибір варіантів.

Концепція

Одним із найсучасніших варіантів є покриття Flotex. Це штучно створений матеріал, що нагадує у своїй основі лінолеум, проте має нейлоновий ворс. Від ковроліну він відрізняється коротшими волокнами.

Як основа використовується вініл, на який за допомогою клейового шару кріпиться ворс. Потім йому за допомогою електростатичного флокування надається бархатистість. Цей процес дозволяє закріплювати ворсинки в клейовому шарі вертикально, надавати їм міцність та стійкість. Потім матеріал сушиться і на нього наноситься візерунок.

Матеріал має таку структуру:

  1. Шар із полівінілхлориду, що забезпечує щільне примикання до основи підлоги.
  2. Скловолоконної сітки, що виконує роль армуючого каркаса, і надає міцності покриттю.
  3. Далі йде ще один вініловий шар, щоб знизити проникнення шуму та втрати тепла.
  4. Для нанесення клею використовують неткане скловолокно.
  5. Далі йде шар спеціального клею, до якого кріпиться ворс із нейлонових волокон.

Переваги

Матеріал є міцним і має клас зносостійкості 33. Тобто, його можна використовувати в приміщення з великою інтенсивністю руху людей. Їх можна укладати у громадських місцях, вони збережуть зовнішній вигляд тривалий час без зміни своїх властивостей. Флоковане покриття для підлоги не стирається, на ньому не утворюється лисин.

Випускається у вигляді рулонів або плиток, що полегшує вибір потрібного варіанту і монтаж покриття.

Важливо врахувати, що такий варіант матеріалу має приємні візуальні та тактильні характеристики, по ньому можна ходити босоніж. При цьому покриття легко забирається, можна використовувати різні миючі засоби. Матеріал не дає ковзати, має високий рівень безпеки.

Санітарно-гігієнічні показники знаходяться на високому рівні, немає обмежень щодо застосування для різних установ.

Різноманітність кольорів та візерунків дозволяють підібрати покриття під будь-який стиль інтер’єру, зроблять приміщення більш затишним та комфортним. Використання такого матеріалу не потребує значних витрат.